Monday, February 4, 2013

ORANGE MILLE - FOGLIE/

Un desert delicios si fin, deosebit de impresionant.

Ingrediente:
500 gr aluat pufos,
300 ml lapte dulce,
1 portocala pulpa +coaja,
3 galbenuse,
3 linguri zahar alb tos,
2 linguri amidon de porumb,
extra 2 linguri de lapte pt a dizolva amidonul
150 gr branza mascarpone,
150 ml frisca lichida,apoi batuta


Mod de preparare:

Aluatul pufos se imparte in doua, iar fiecare parte se intinde in doua fasii dreptunghiulare 12 cm X 40 cm lungime.
Se pun pe tava de copt si se lasa 30 minute, apoi se pun la cuptor, foc iute, 200 grade pana cand devin aurii si pufoase, cam 15 minute.
Cand sunt gata se pun deoparte la racit.

Acum pregatim crema.
Laptele se pune pe foc impreuna cu toata coaja de portocale. Cand ajunge sa dea in clocot se da de foc si se lasa 20 minute pt ca aroma coajei de portocale sa se infuzeze in lapte.
Galbenusele se bat cu zaharul pana cand devin albe si pufoase.
Se adauga treptat laptele peste ele si se amesteca bine. La final se pune peste tot amestecul de lapte, amidonul dizolvat. Totul se da pe foc. Crema trebuie sa se ingroasa. Atentie nu trebuie sa formeze cocoloase si nici sa se prinda de baza vasului. 
Branza mascapone se bate cu mixerul pana cand devine pufoasa, apoi treptat se adauga crema de lapte. La final se incoporeaza frisca batuta.
Pt a asambla prajitura este nevoie de un platou lung, de dimenisunea foilor.
Se pune prima foaie,apoi crema, foaia de sus si deasupra se aranjeaza feliile de portocale. Eu le-am taiat in 4, fiecare felie.
Pofta buna!

S-ar putea sa va placa si aceasta retata tot cu crema de portocale:
http://confidentro.blogspot.co.nz/2012/06/prajitura-cu-crema-de-portocale.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...